Annemarie Bax - De cirkel is rond

De cirkel is rond 

De ene training is de andere niet. Onlangs gaf ik een training in het kader van cultuurverandering. Over een andere manier van (samen)werken, persoonlijk leiderschap, omgaan met vrijheid en verantwoordelijkheid met vertrouwen als basis. Het was zo’n training waarin alles lekker liep: timing, interactie met de deelnemers, energie in en met de groep. Heerlijk, de uren vlogen om!
Na afloop kwam er een deelnemer naar me toe. Hij vertelde dat hij al jaren werkzaam was in het bankwezen, maar eigenlijk iets heel anders wilde: “Wat jij doet, dat wil ik ook!”

Oprechte wens

Zijn zo oprecht uitgesproken wens bracht me direct terug naar zo’n jaar of vijf geleden.  Ik maakte onderdeel uit van een managementteam in het bankwezen dat begeleid werd door Rob Blom van het Ontwikkelaarsgilde. Met elkaar formuleerden we de visie en strategie voor de komende periode. Ik genoot van de manier waarop Rob aanwezig was  als begeleider en ook weer niet. Hij begeleidde ons als groep zonder zelf een groot stempel te drukken. Intervenieerde waar nodig, maar ook niet meer. Hij floreerde in het benoemen in het hier en nu. Prachtig, ik genoot ervan. Ik weet nog precies dat ik dacht: ‘Dat wil ik later ook!’ . Ik had niet het lef om na afloop direct op Rob af te stappen. 
Het duurde nog een tijdje voor ik hem een bericht stuurde waarin ik mijn belangstelling voor het Ontwikkelaarsgilde kenbaar maakte en durfde te kiezen voor een leven als zelfstandig adviseur en coach. Nu zijn we jaren verder, ben ik alweer bijna drie jaar collega van Rob.

Passie

In de deelnemer die voor me stond herkende ik mijzelf en ik voelde dat de cirkel rond was. Hoe ik nu voor een groep stond, precies zoals ik het me een paar jaar geleden voor me zag.  Hoe ik nu op mijn beurt mijn passie en bevlogenheid mocht doorgeven.  Net zoals Rob Blom mij destijds inspireerde. Met een grote glimlach op mijn gezicht adviseerde ik de deelnemer om zijn droom achterna te gaan, gaf hem mijn kaartje om op een later moment nog eens uitgebreider met elkaar van gedachten te wisselen. Met een diep gevoel van dankbaarheid liep ik naar mijn auto. Dat gevoel bleef nog lang hangen…

Annemarie Bax - HRM advies en Coaching
Amalia van Solmslaan 14
3401 AZ  IJsselstein

advies@annemarie-bax.nl 
+31(0)6 51939899

KvK: 30283325
BTW ID:  NL002115672B28 (m.i.v. 1/1/2020}

Cut The Crap
Samenwerkingsverband met Ellen Havenaar onder het label CuttheCrap, werkgeluktrainingen en -coaching.

 Logo Ooa
Aangesloten bij orde van organisatie adviseurs

© 2020 Annemarie Bax | Privacyverklaring

Website ontwikkeling Internetburo Akire