Je neemt jezelf altijd mee ... - Annemarie Bax

Je neemt jezelf altijd mee ...

' ... je bent je eigen kompas!'

Zelfacceptatie speelt vaak een belangrijke rol in coachingsvraagstukken. Niet in eerste instantie. Eerst komen diverse andere problemen ter sprake waar clienten mee te kampen hebben, of liggen er ambitieuze groei- en ontwikkelvraagstukken op tafel. Wat me opvalt is dat mensen die bij me komen zich zelf maar matig kennen. Ze realiseren zich niet goed waar hun kracht zit en waar de uitdaging of valkuil. Ze zijn zich niet écht bewust van hun kwaliteiten en talenten.

Wonderlijk eigenlijk want mijn clienten zijn tot nu toe altijd 20+. Maar leeftijd zegt niet zoveel. Mijn dochters zijn bijna 11 jaar en in het huidige basisonderwijs besteden ze aandacht aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Dit heet BOMJA, Bewust Omgaan Met Jezelf en Anderen. Ze leren spelenderwijs wie en hoe ze zijn en wat de impact hiervan op anderen is en andersom. Een prachtige levensles!

Loopbaan- en ontwikkelvragen begnnen bij een wens of verlangen en komen vaak uit bij zelfacceptatie. Weten wie je bent, wat je drijft, wat er voor jou nu echt toe doet. Hoe ben je gekomen waar je nu bent, welke weg heb je afgelegd... De kunst is om een nieuwe weg te vinden. Een weg die beweging brengt, uitdaagt, spannend is... Want doorgaan op dezelfde weg levert vaak oud (en dus niet het gewenste) resltaat op. En mijn clienten willen vernieuwing, verbetering, progressie!

In mijn coaching gebruik ik diverse spellen om het zelfbewustzijn te vergroten. Ik geniet altijd enorm van de lachende gezichten als clienten zichzelf ontdekken, hun kwaliteiten op een rij hebben gezet. Vaak zijn ze verrast en vinden positieve bevestiging. Vanuit die herkenning gaat er een vlammetje branden. En met 'die sparkling' gaan we verder aan het werk. Waar ga je voor, waarheen wil je koersen.

Antwoorden hoef je niet ver te zoeken, het antwoord ligt in jezelf. Je bent je eigen kompas, alle talenten zitten al in je besloten. Alles wat je hoeft te doen is ermee aan het werk gaan, je openstellen voor wie je bent met al je talenten, valkuilen, drijfveren.... Want waarheen je ook gaat in het leven, je neemt jezelf altijd mee. Ik nodig mensen uit om vriendschap met zichzelf te sluiten, zichzelf te erkennen en te waarderen. Dan hoef je niet meer vanuit een rol te managen. dan kun je vanuit jezelf een leider zijn!

Dat ik zo geniet van het coachvak en mij verheug op iedere sessie is geen wonder hè!

Annemarie Bax - HRM advies en Coaching
Amalia van Solmslaan 14
3401 AZ  IJsselstein

advies@annemarie-bax.nl 
+31(0)6 51939899

KvK: 30283325
BTW ID:  NL002115672B28 (m.i.v. 1/1/2020}

Cut The Crap
Samenwerkingsverband met Ellen Havenaar onder het label CuttheCrap, werkgeluktrainingen en -coaching.

 Logo Ooa
Aangesloten bij orde van organisatie adviseurs

© 2020 Annemarie Bax | Privacyverklaring

Website ontwikkeling Internetburo Akire